התפטרות לאחר לידה
התפטרות לאחר לידה למטרת טיפול בילד היא נושא שמעסיק נשים רבות שאינן מעוניינות לחזור אל מקום עבודתן. נכון להיום נשים רבות מחליטות להתפטר ממקום העבודה הקבוע שלהן על מנת לטפל בתינוק החדש, אך הן אינן יודעות מהן הזכויות ומהן החובות שלהן, דבר שמוביל לחששות רבות, להימנעות מביצוע צעד זה ולטעויות רבות. מאמר זה יעזור לכן להבין את הדברים.
קצת על התפטרות לאחר לידה
הדבר הראשון אותו כל אישה צריכה לדעת הוא שהיא איננה צריכה למצוא הצדקה לצורך התפטרות לאחר לידה. נכון להיום כל אישה בישראל יכולה להתפטר לאחר לידה וזאת על מנת לטפל בתינוק החדש. (כל אישה שמתפטרת לאחר לידה ועבדה באותו מקום עבודה יותר משנה זכאית לפיצויי פיטורין הכוללים כמובן את חופשת הלידה שלה). נקודות חשובות נוספות אותן יש לקחת בחשבון הן שניתן לספק למעסיק הודעה מוקדמת על התפטרות עד גיל תשעה חודשים של התינוק. דבר חשוב נוסף הוא שאין שום צורך לחזור ולעבוד לאחר הלידה על מנת להגיש התפטרות, כל אישה בהחלט יכולה להודיע על כך שהיא מתפטרת גם בחופשת הלידה וגם בחופשה לאחר חופשת הלידה שהיא החליטה לקחת (חל"ת). אישה יכולה להחליט גם להודיע למעסיק שלה גם בזמן ההיריון שהיא החליטה להתפטר לאחר חופשת הלידה.
עוד בנושא
אז מה מגיע לכן?
פיצויי פיטורין מהמעסיק (באם עבדתן באותו מקום העבודה יותר משנה) ודמי אבטלה לאחר 90 יום מהמוסד לביטוח לאומי. סכום דמי האבטלה יהיה בהתאם למספר הילדים והגילאים שלהם. דבר נוסף שיילקח בחשבון למטרת חישוב סכום דמי האבטלה שלכן מטעם המוסד לביטוח לאומי תהיינה ניצול קודם של יתרת האבטלה. חשוב לדעת שחופשת הלידה ותקופת האכשרה הם שני דברים שונים והם לעולם לא יהיו חופפים. כלומר, לא ניתן לסנכרן בין חופשת הלידה לתקופת ההמתנה לדמי האבטלה.
איך עושים זאת?
אם החלטתן על התפטרות לאחר לידה, תצטרכו להגיש מכתב התפטרות למעסיק שלכן ולבקש ממנו להמציא לכן אישור של תקופת העסקתכן במקום העבודה. הצעד השני יהיה הגעה לסניף המוסד לביטוח לאומי הקרוב למקום המגורים שלכן ולהגיש את התביעה לדמי אבטלה (ניתן לעשות זאת עם גמר חופשת הלידה).
בעיות עם המעסיק – מה עושים?
יש מצבים לא מעטים ומצערים שעיקרם הרעת תנאים ויחס מחפיר של המעסיקים לנשים כאשר הן חוזרות מחופשת לידה או כאשר הן מעדכנות את המעסיק לגבי התפטרות. כאן, חשוב לקחת בחשבון שהרעת תנאים אינה סיבה להתפטרות. כאן תוכלו לשכור את שירותיו של עורך דין שיעזור לכם לטפל במצבים אלו של הרעת תנאים ואפלייה מההיבט המשפטי. כמו כן, באם המעסיק פיטר אתכן בעת היריון או אחרי לידה, גם כאן עורך הדין יבדוק האם יש מקום לתבוע את המעסיק ואם לעומת זאת, כבר החלטתן שאתן מעוניינות להתפטר לאחר לידה, אך אתן חוששות שלא תקבלו פיצויי פיטורין או לא קיבלתן פיצויי פיטורין כחוק, גם כאן תוכלו לפנות אל משרד עורך דין מירון דינרי המומחה בתחום זה. בהצלחה!