פיטורי עובדת בהריון
מבחינת החוק בישראל יש איסור על פיטורי עובדת בהריון. שכן, אישה בהריון אינה פנויה ואינה מסוגלת לחפש עבודה אחרת ולכן היא זכאית להגנה מפני פיטורים בהריון. בנוסף, כיוון שאישה בהריון נעדרת פעמים רבות, מעסיקים רבים אינם מעוניינים להעסיק נשים בהריון.
חוק הגנת נשים
במדינת ישראל קיים חוק הנקרא 'חוק עבודת נשים' חוק זה מעניק לאישה העובדת הגנות שונות, דבר שכולל גם הגנות לנשים בהריון. חוק עבודת נשים קובע שאישה בהריון בעלת ותק של 6 חודשים ומעלה במקום עבודה מוגנת מפני פיטורין בעת תקופת ההריון. חוק זה תקף גם לגבי עובדות קבלן. באם מעסיק מעוניין לפטר אישה בהריון הוא יצטרך לפנות אל האדם הממונה על כל הקשור אל חוק עבודת הנשים בממשלה וזה ישקול האם לאשר לו צעד חריג זה או לא. בנוסף, באם מעסיק מפטר אישה משום שהיא בהריון וזאת טרם מלאו לה 6 חודשים במקום העבודה, הדבר נחשב לאפליה, שכן פעולה זו מנוגדת לכתוב בחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה. באם נתקלתן או חוויתם מצב של פיטורים בהריון, הנכן מוזמנות לפנות אל עורך דין דינארי שייצג אתכם בתביעה אל מול המעסיק שלכן לשעבר.
להתייעצות וקביעת פגישה עם עו"ד מירון דינרי צלצלו 052-3504222
פיטורים בהריון – חשוב לדעת
פיטורי עובדת בהריון – באם מעסיק מעוניין לפטר עובדת בהריון הוא מחוייב לפנות אל אותו אדם שאחראי אל כל הקשור אל חוק הגנת הנשים במשרד הכלכלה ולקבל ממנו היתר לביצוע צעד חריג זה.
ערעור – יש אפשרות לערער על ההחלטה שהתקבלה מהממונה בתוך 45 ימים מקבלתה. דבר זה ניתן לעשות על ידי הגשתה של תביעה לבית הדין לעבודה.
היתר פיטורין רטרואקטיבי – אין כזה דבר, אלא אם המעסיק מוכיח שהוא לא ידע שהעובדת שפוטרה הייתה בהריון, (אישור הפיטורין יהיה מהיום בו הפיטורין התבצעו בפועל) או במקרה והמעסיק מוכיח שהפיטורין נעשו כתוצאה מסיבה חמורה, (ההיתר יהיה מאותו יום בו הוגשה הבקשה למומנה במשרד הכלכלה).
פשיטת רגל – במקרה ובו המעסיק פשט רגל או שלחברה ניתן צו פירוק והמעסיק יכול להוכיח שהעסק אינו פעיל, גם כאן יינתן היתר פיטורין.
קנסות ופיצויים – באם המעסיק פיטר עובדת בהריון, קרי, המעסיק פעל בניגוד חוק עבודת נשים, יוטל עליו קנס כבד ופעמים רבות בית הדין לעבודה יורה על כך שהעובדת תקבל פיצויי כספי.
השכרת שירותיו של עורך דין בעל מוניטין מוצלח בתחום וניסיון רב שנים יוביל למקסום התוצאות. בנוסף, פעמים רבות עורך הדין ישתמש גם בחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה (וזאת לצד חוק עבודת הנשים) וזאת על מנת שהמעסיק יעניק לעובדת פיצוי כספי על פיטורים בהריון ללא הוכחת נזק.
מידע נוסף? רוצים להתייעץ? פנו אל עו"ד דיני עבודה מירון דינרי לפרטים נוספים.