פיטורים שלא כדין עקב אפליה
לצערנו, רבים המקרים בהם לקוחות פונים למשרדי עורכי דין ולבית הדין לעבודה בשל פיטורים שלא כדין, וזאת למרות שכיום נקבע כי הסיבות לפיטורים חייבות להיות מוצדקות, מקצועיות וכי ההחלטה על פיטורים עליה להיות רק לאחר שימוע, ורק לאחר שהמעביד השמיע את טענותיו בפני העובד. בנוסף פיטורים חייבים להתבצע בשימוע, ולאחר שהמעסיק ערך פרוטוקול מסודר ואסף את כל החומרים הרלוונטיים תוך שפירט את כלל הסיבות המוצדקות שהובילו אותו לפיטורי העובד.
מה הם פיטורים שלא כדין עקב אפליה?
למעסיקים כיום לא חסרות סיבות לפטר עובדים, כאשר חלק מהסיבות אינן מוצדקות, וחלקן אף אינן חוקיות! לפיטורי עובדים ישנן סיבות רבות שהמעסיקים לא תמיד יודו בהן בפה מלא, אך בבדיקה ובאמצעות עורך דין טוב המתמחה בדיני עבודה ניתן להוכיח אותן מול בית המשפט לדיני עבודה, שהסיבות לפיטורים נחשבות לאפליה של ממש וניתן בגינן לקבל פיצויים מהמעביד.
כיום כבר נפסקו לעובדים בבית הדין לעבודה פיצויים בסך עשרות אלפי שקלים בגין פיטורים על רקע אפליה של גיל, מין, פיטורים בהריון ועוד, ולכן חשוב לדעת כי אם פוטרתם מעבודתכם בשל סיבות כמו: גיל מבוגר, הריון, או אם פיטרו אתכם ללא עריכת שימוע ואפילו אם ניסתם להתארגן לוועד עובדים – הנכם יכולים להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה ומכאן לנקוט בהליכים משפטיים מול המעסיק שיכולים להוביל אתכם לקבלת פיצויים גדולים מהמעסיק שפיטר ואף הפלה אתכם לרעה.
במקרה שהחלטתם להגיע לבית משפט על רקע של אפליה, יצטרך המעסיק להוכיח כי לא הפלה אתכם לרעה וכי הפיטורים נעשו מסיבות מקצועיות בלבד.
להתייעצות ראשונית ללא התחייבות עם עורך דין מירון דינרי צרו קשר בטלפון – 052-3504222
אז כיצד יודעים אם פוטרתם שלא כדין?
ראשית כל חשוב לדעת כי סיבות הפיטורים חייבות להיות על רקע מקצועי ולא על רקע אישי. כיום המעסיק אינו יכול לפטר אתכם אם איננו מחבב אתכם, או אם סתם כי הוא רוצה וכי העובד אינו "נראה לו".
חשוב לדעת כי על פי החוק חייבת להיות סיבה ממשית לפיטורים. בנוסף חשוב לאחר מתן הסיבה, לתת לגיטימיות לפיטורים תוך מתן סיבה חוקית שאינה מפלה לרעה. בנוסף על המעביד לאפשר לעובד טרם ההחלטה על פיטוריו לקיים שימוע ולהחליט לאחר שהעובד מציג את טענותיו הנגדיות.
לאחר עריכת השימוע על המעסיק לאסוף נתונים וחשוב שהנוכחים בשימוע יהיו מוכנים לישיבה וערוכים אליה וכי בעלי סמכויות בעסק או בחברה יהיו מוכנים להקשיב ולבצע שינויים – בין אם מדובר במעסיק או בעובד. לעיתים רבות בשימוע מתהפכת ההחלטה והעובד אינו מפוטר. בנוסף, לאחר השימוע חייב המעסיק לקחת לעצמו תקופת המתנה של כ- 48 שעות כדי להחליט האם לפטר את העובד או לאט.
ומה לגבי פיצויים?
אם אתם מאמינים שעברתם פיטורים שלא כדין, עקב אפליה חשוב לפנות אל בית דין לעבודה בתביעה לקבלת פיצויים לרבות זכויות נוספות, במידה ומגיעים לכם.
יודגש, כי ישנה אפשרות נוספת לפיה כי במידה אם פוטרתם שלא כדין עקב אפליה לעיתים יתכן כי בית הדין לעבודה יפסוק כי המעסיק מחויב להחזיר אתכם לעבודה.
בכל מקרה חשוב תמיד לפני שאתם ניגשים לבית דין לעבודה להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה.