בדיקת נשיפה – נעצרת לצורך בדיקה? כך תתנהל נכון
לצערנו בכל יום מבזקי החדשות מלאים בדיווחים על תאונות שנגרמו עקב שתייה בגילופין. אכן נהיגה בשכרות גוררת מבצעים שעורכת המשטרה בהם שוטרים מבצעים בדיקות ינשוף לאזרחים בכל סוף שבוע. אז מהי בדיקת נשיפה? ואם נעצרתם לבדיקת נשיפה, כיצד חשוב להתנהל? הכל בהמשך.
ראשית כל – מהי בדיקת נשיפה?
בדיקת נשיפה היא בדיקה שמבצע שוטר לנהג שבה באמצעות מיכל שאילו נושף הנהג, יכול השוטר לגלות את אחוזי האלכוהול שישנם בנשימה של הנהג. הבדיקה היא אחת מהבדיקות האמינות והיא קבילה בבית המשפט. הבדיקה מתבצעת כאשר לשוטר ישנו חשד כי הנהג עלול להיות תחת השפעה של אלכוהול, אך לעיתים היא בדיקה שמתבצעת על ידי משטרת התנועה באופן אקראי. בדיקה זאת נעשית לעיתים תכופות בסופי שבוע, בערבי חג ובמועדים בהם צעירים נוהגים לשתות ולנהוג כמו בפורים, בסילבסטר ועוד.
אז כיצד חשוב להתנהג אם נעצרתם לבדיקת נשיפה?
אל תסרבו לבדיקה – אם נעצרתם לבדיקת נשיפה ובשמה הידוע "בדיקת ינשוף" חשוב לא לסרב לבדיקה ולא להתחיל ולתרץ תירוצים כגון מחלות פיזיות או שאר התחמקויות מביצוע הבדיקה. סירוב לבדיקת נשיפה מזיק לנבדק משום שבכל הנוגע לחוק: סירוב מסוג זה משמעותו נהיגה בקלות ראש / בשכרות, ולכן חשוב לא להתנגד ולשתף פעולה גם אם שתיתם ונהגתם.
ענו לשוטר בצורה מנומסת – חשוב לענות לשוטר בצורה מנומסת, וראויה. אם תשתפו עם השוטר פעולה ותהיו כנים עמו, יכול להיות שכל מה שיקרה הוא שתחזרו הביתה במונית. זכרו שוטרים הם בסך הכל בני אדם שעושים את עבודתם.
תעדו את הבדיקה – במקרה ואתם נתקלים ביחס עוין מידי מצד השוטרים, חשוב לבקש מאנשים שיושבים לצדכם ברכב לתעד את ההתנהלות של השוטר במהלך הבדיקה, ולעשות זאת דרך הנייד ומתוך הרכב.
הצטיידו בעורך דין המתמחה בדיני תעבורה – בבכל מקרה ושללו לכם את הרישיון ולקחו לכם את הרכב ו/או במידה והמקרה שלכם מחמיר ואתם מוצאים את עצמכם בחקירה משטרתית, רצוי לא להיכנס לחדר החקירות ללא עורך דין. נסו ליצור קשר כמה שיותר מהר עם עורך דין דיני תעבורה כמו מירון דינרי המתמחה בדיני תעבורה, על מנת שזה יגיע ויסייע לכם לצאת מהצרה שנכנסתם אליה.
חשוב מכל – אל תשתו ותנהגו! כאשר אתם יוצאים לבלות קחו מונית או מנו נהג תורן שאינו שותה ונוהג. בצורה זאת תחזור הביתה בשלום.