נהיגה ללא רישיון רכב
נהיגה ללא רישיון רכב הינה עבירה חמורה. אולם, לעבירה זו ישנן מספר קטגוריות לעניין חומרתן.
אין ספק, שיש אבחנה בין חומרת העבירה כאשר פלוני אשר יש לו רישיון נהיגה לא מחדש את רישיון הנהיגה עקב מצב כלכלי או עקב שכיחה או בעקבות אי קבלת שובר לחידוש רישיון הנהיגה לבין אלמוני שמעולם לא הוציא רישיון נהיגה.
כאשר אדם לא חידש את רישיון הנהיגה בתקופה של עד 6 חודשים בדרך כלל הענישה היא קנס בלבד. אי חידוש רישיון הנהיגה למעלה מ – 6 חודשים תוביל לזימון לבית המשפט. במידה וטרם מועד המשפט יסיר הנאשם את המחדל ויחדש את רישיון הרכב, בתי המשפט יבואו לקראתו לעניין העונש.
יודגש, כי אי חידוש רישיון הנהיגה למעלה משנה יכול ויגרור את הנאשם בנוסף לפסילה בפועל של הרישיון, פסילה על תנאי וקנס גם סנקציה לפיה, עליו לעבור מבחן מעשי ומבחן תיאוריה על פי דרישת משרד הרישוי.
נהיגה ללא רישיון רכב מתאים הינה עבירה חמורה יותר. לדוגמא, אם לפלוני יש רישיון נהיגה על רכב פרטי והוא נתפס נוהג על משאית או אופנוע בתי המשפט רואים זאת בחומרה רבה והעונש יכול להגיע לפסילה ארוכה לרבות, פסילה על תנאי וקנס. יודגש שוב, כי במידה והנאשם יוציא טרם המשפט רישיון רכב מתאים, בתי המשפט יבואו לקראתו לעניין העונש.
העבירה החמורה ביותר היא עבירה שפלוני מעולם הוציא רישיון נהיגה. דהיינו, מעולם לא ביצע מבחן מעשי ולא קיבל רשות לנהוג על רכב. הענישה בגין עבירה זו חמורה ביותר והעונש יכול להגיע למאסר בפועל. בתי המשפט רואים בעבירה זו רמת מסוכנות גבוה ביותר היות ואין לנאשם ניסיון , מיומנות והכשרה ויכול הוא לגרום נזק כבד לציבור הנהגים בדרכים. ענישה חמורה יותר תהיה כאשר מתווסף לעבירה זו עבירה נוספת של תאונת דרכים עם או בלי נפגעים.
כאן יש להזכיר, כי גם אדם המתיר לאדם אחר לנהוג ברכב כאשר הוא יודע שאין לאדם האחר רישיון נהיגה מסתכן אף הוא בעונש כבד של מאסר בפועל ושלילה ארוכה של רישיון הנהיגה. על האדם, שלכאורה התיר, לנאשם לנהוג על הרכב, להוכיח כי עשה את כל המאמצים כדי שהנאשם לא יקח את הרכב ולא ינהג בו.
אולי גם יעניין אותך:
דבר נוסף, רבים שואלים למה צריך פסילה בפועל כאשר אין ברשות הנאשם רישיון לנהיגה. התשובה היא, כי פסילת הרישיון מתחילה מיום שהנאשם הפקיד את הרישיון הנהיגה ולפיכך, במידה ויחליט להוציא רישיון נהיגה יהיה חייב להפקיד את רישיונו כדי שהפסילה תחל אחרת במידה וייתפס ייחשב כנוהג בזמן פסילה.
זה מביא אותנו לקטגוריה האחרונה בה הנאשם נוהג בזמן פסילה. נהיגה בזמן פסילה הינה אחת מהעבירות החמורות שיש ובתי המשפט לתעבורה מחמירים מאוד ופוסקים ,בין היתר, גם מאסר בפועל.
סעו בזהירות ובמידה ונתפסתם צרו קשר עם עו"ד לתעבורה.
נהיגה ללא רישיון