ביטול פסילה מנהלית
כידוע, קצין משטרה, בדרגת פקח ומעלה, רשאי לפסול לנהג את רישיונו פסילה מנהלית. כאשר אין במקום האירוע קצין משטרה, השוטר יכול לדרוש מהנהג להתלוות אליו לתחנת המשטרה או לקחת את רישיון הנהיגה של הנהג ולתת לו רישיון זמני על מנת והנהג יגיע לשימוע בפני קצין משטרה בתחנת המשטרה.
לקצין המשטרה יש סמכות לפסול את רישיון הנהיגה לתקופות שונות וזאת תלוי בחומרת העבירה.
פסילה ל – 30 ימים – בגין עבירות תנועה חמורות כגון: נהיגה בשכרות, עקיפה על קו לבן או בדרך לא פנויה, מהירות מופרזת וכד'.
פסילה ל 60 ימים – בגין תאונת דרכים בה נחבל אדם או נגרם נזק לרכוש.
פסילה ל 90 ימים – תאונת דרכים בה נהרג אדם.
טרם החלטת קצין המשטרה האם לפסול את רישיון הנהיגה עליו לערוך לנהג שימוע ולתת לנהג להשמיע את דבריו לגבי ביצוע העבירה. לקצין המשטרה יש שיקול דעת כאמור, האם לפסול את רישיון הנהיגה אולם, עליו להפעיל את שיקול הדעת בהתאם לנורמות מנהליות ולשקול את נסיבותיו האישות של הנהג, עברו התעבורתי של הנהג, ותק הנהיגה ונסיבות האירוע בגינן נעברה העבירה. במידה והנהג לא מופיע למועד השימוע קצין המשטרה יכול לפסול את רישיון הנהיגה גם ללא שימוע כאמור.
במידה ורישיון הנהיגה נפסל מנהלית יכול הנהג להגיש בקשה דחופה לבית המשפט לצורך ביטול פסילה מנהלית. המועד לדיון בבקשה נקבע תוך מספר ימים.
בית המשפט הנכבד בודק שני תנאים מצטברים האחד, האם יש ראיות לכאורה לביצוע העבירה ושניים, את מסוכנותו של הנהג לציבור הנהגים בכביש והולכי הרגל. מספיק שאחד מהתנאים לא מתקיים בית המשפט הנכבד יבטל את הפסילה המנהלית או יקצר את הפסילה המנהלית.
סעו בזהירות ובמידה ורישיונכם נפסל מנהלית צרו קשר עם עו"ד לתעבורה שידאג לביטול פסילה מנהלית.