פגיעה בהולך רגל במעבר חצייה
כבר נפסק במאות פסקי דין כי מעבר חצייה הוא "קודש הקודשים" של הולך רגל ויש כאלה שהוסיפו שמעבר החצייה הוא "הממלכה" של הולך רגל.
כולנו, מפעם לפעם, נמצאים "בכובעו" של הולך הרגל וכל שאנו רוצים זה שיתנו לנו זכות קדימה ומעבר חופשי ללא חשש, בשלווה ובביטחון מלא בזמן ההליכה על מעבר חצייה.
יודגש, כי בפסיקה נקבע כי גם 3 מטרים מעבר למעבר החצייה נחשב במתחם מעבר החצייה.
על אף שאין סעיף בחוק שקובע כי פגיעה בהולך רגל במעבר חצייה מחייבת את פסילת רישיונו של הנהג, התביעה תמיד מוסיפה לכתב האישום נהיגה בקלות ראש או נהיגה רשלנית המחייבת פסילת רישיון בפועל למינימום 3 חודשים.
כאן אוסיף, כי לאחרונה תוקן החוק בנוגע למתן זכות קדימה להולך רגל והחמיר עם הנהגים בכך שעליהם לפרש את התנהגותו של הולך הרגל.
לדוגמא – אם אדם עומד על המדרכה ליד מעבר החצייה ומדבר בטלפון אנו הנהגים חייבים להאט "להיכנס לראשו" ולפענח האם הוא רוצה לחצות את הכביש. המצב המשפט לפני תיקון החוק היה רק שהולך הרגל מוריד רגלו לכביש אז יש לתת לו זכות קדימה.
בתי המשפט היום מחמירים מאוד בתאונות דרכים במעבר חצייה ונוטים לקבוע כמעט אחריות מוחלטת על הנהג.
יחד עם זאת, גם על הולך הרגל חלים חוקי התעבורה ועם כל הכבוד אסור להולך הרגל להתפרץ או לרוץ למעבר החצייה ולהפתיע את הנהג כאשר הוא קרוב מאוד לתחום מעבר החציה.
בנוסף, ישנם גורמים נוספים אשר יכולים להקל ולהשפיע על העונש. למשל – מידת רשלנותו התורמת של הולך הרגל, האם הולך הרגל עבר ברמזור אדום, האם שדה הראיה של הנהג מוגבל ע"י תמרורים, שיחים ועצים, רכבים שחונים לפני מעבר החצייה והאם התאונה היא תאונה בלתי נמנעת.
כאמור, בתי המשפט נוטים לראות בחומרה פגיעה בהולך רגל במעבר חצייה ונוטים להעניש בחומרה ולכן רצוי ואף חובה במקרה שהואשמת בעבירה דומה להיות מיוצג על ידי עורך דין העוסק בייצוג משפטי בדיני תעבורה.
סעו בזהירות!