נהיגה תחת השפעת אלכוהול – עשה ואל תעשה
נהיגה תחת השפעת אלכוהול, ובעיקר הגרסה יותר מסוכנת שלה – נהיגה בשכרות, יכולה להוביל לתוצאות הרסניות על הכביש. מסיבה זו בשנים האחרונות חלה אכיפה קפדנית של עבירה זו בכבישים ואמצעי הענישה הם בהתאם. במאמר זה נכתב על מנת להדריך אתכם, אותם אנשים שנתפסו נוהגים בשכרות (או יקיריהם) כיצד להתנהג ולמי לפנות וזאת על מנת להקל על העונש הצפוי. להלן, מאמר עשה ואל תעשה במקרה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול.
לא מסרבים לבדיקת שכרות
בשנים האחרונות ניתן לראות שוטרים רבים הממוקמים בכבישי הארץ וביציאה ממתחמי בילויים רבים וזאת מתוך מטרה לתפוס את אותם נהגים שנחשדים בנהיגה בשכרות. פעמים רבות הנהגים מסרבים להוראות השוטר לבדיקת שכרות וזאת משום שהם בטוחים שלא שתו ולכן אין צורך בבדיקה זו או משום שהם סבורים שללא סימוכין מדעי לא יוכלו להרשיע אותם.
סברות אלו מוטעות ויגרמו לתוצאה ההפוכה. במדינת ישראל כל מי שמסרב לבדיקת שכרות, הופך באופן אוטומטי לחשוד בנהיגה בשכרות. בשורה התחתונה אין זה משנה אם לא שתיתם או שתיתם מעט מאוד, אם שוטר עוצר אתכם ומבקש מכם ללכת בקו ישר, לעמוד על רגל אחת, להצמיד אצבעות לאף בעוד העיניים שלכם עצומות, לעבור בדיקת דם או בדיקת ינשוף, אתם חייבים להסכים ולעשות את מה שהשוטר אומר לכם. סירוב יכול לגרור שלילת רישיון לשנתיים ועונשים נוספים.
ייצוג עצמי OUT – עו"ד תעבורה IN
אל תעשה נוסף הוא ייצוג עצמי בבית המשפט בנושא של נהיגה תחת השפעת אלכוהול. נכון להיום אחת מעבירות התעבורה החמורות ביותר היא נהיגה בשכרות. עבירה זו גוררת את העונשים החמורים ביותר. עורך דין בעל ניסיון בתחום דיני תעבורה ובעל מוניטין מוצלח בכל הקשור לנהיגה בשכרות יכול לתרום רבות בכל הקשור אל הקלה בעונש.
לכן, חשוב לא לקחת את הדברים לידיים ולהחליט על ייצוג עצמי (אלא אם אתם עורכי דין אשר מומחים בתחום), אלא לשכור את שירותיו של מומחה משפטי שיוכל לספק לכם ייעוץ משפטי בנוגע למקרה שלכם. עורך דין שמכיר היטב את ההתנהלות של בתי המשפט והמשטרה, יודע כיצד לבחור את האסטרטגיה הנכונה להצלחה במשפט ולהוביל לתוצאה של הקלה בעונשים הצפויים ללקוחותיו. ייצוג עצמי יכול בנקל להוביל למפח נפש בעוד ייצוג משפטי על ידי עו"ד מירון דינרי יכול להוביל לתוצאה הטובה ביותר.
הכשלת בדיקת שכרות – לא בבית ספרנו
דבר שלישי אותו אין לעשות בשום פנים ואופן הוא הכשלת בדיקת השכרות. נהגים רבים סבורים שאם הם לא ישתפו פעולה או יגרמו להכשלת הבדיקה במכוון לא יוכלו להרשיע אותם. חשיבה זו תמימה, שכן התוצאה של פעולה זו היא שהשוטר שניסה לבצע את הבדיקה יאשים את הנהג בהכשלה מכוונת ואילו הנהג יואשם בנהיגה בשכרות.
פעולות נוספות אשר יכולות לגרום להרעת המצב הן אי ציות לשוטר (אם הוא מסמן לכם לעצור, תמיד יש לעצור), תמיד יש לציית ולספק לשוטר את רישיונות הנהיגה והרכב. באם אינכם סבורים שביצעתם עבירה כלשהי, חשוב שתסכימו לעבור את הבדיקות הנדרשות, אך חשוב גם לציין בפני השוטר שאינכם שתויים או שלא ביצעתם עבירה כלשהי מבחינתכם. תמיד עדיף לשתף פעולה ולהיבדק ולאחר מכן להתמודד עם הבדיקה בבית המשפט מאשר לסרב לבדיקת אלכוהול ולהיענש.
בהצלחה!