נתפסתי על נהיגה בשכרות
כיום, קובע החוק כי שוטר יכול לעצור כל נהג ולדרוש ממנו לעבור בדיקת שכרות, גם אם אין בידו כל חשד סביר לכך שהנהג אכן ביצע נהיגה בשכרות.
מהם המצבים בהם נהג יחשב שנסע נהיגה בשכרות?
1- נהג ששותה אלכוהול בזמן נהיגה או בזמן שהוא אחראי על הרכב, הכוונה למורה לנהיגה או מלווה שיושב ליד נהג חדש.
2- אדם אשר בגופו מצוי כמות אלכוהול בריכוז גבוה מהריכוז שקבוע בחוק תיחשב לו נהיגה בשכרות.
על פי החוק ריכוז האלכוהול המותר בגוף הינו עד 240 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אחד של אוויר נשוף, אולם בפועל בתי המשפט העלו את הסף לעד 290 מיקרוגרם.
ראוי להדגיש, כי החוק קובע החמרה בסף של ריכוז האלכוהול במקרים מיוחדים כמו: נהג חדש, נהג שטרם מלאו לו 24 שנים ונהג ברכב ציבורי ונהג מסחרי או רכב עבודה שמשקלו עולה על 3,500 ק"ג.
אלה יחשבו "כשיכורים" אם יימצא ריכוז אלכוהול העולה על 50 מיקרוגרם אלכוהול על פי בדיקת נשיפה במכשיר הינשוף או ריכוז אלכוהול העולה על 10 מיליגרם אלכוהול ב- 100 מיליליטר דם על פי בדיקת דם.
3- מי שנתון תחת השפעת משקה משכר.
מצב זה, שונה מסעיף 2 בהקשר לעונש שעלול להיגזר על הנאשם, על פי סעיף 2 העונש הוא מינימום שנתיים פסילה ואילו מי שנוהג תחת השפעת משקה משכר העונש הינו מינימום שלושה חודשי פסילה.
4- אדם אשר בגופו מצוי סם מסוכן.
5- אדם ייחשב כשיכור על פי החוק אם הוא סרב להיבדק בדיקת שכרות עליה הורה לו השוטר אשר עצר אותו נוהג בדרך. סירוב ייחשב, הן לבדיקה במכשיר הינשוף שבודק את ריכוז האלכוהול והן סירוב לבדיקת דם ושתן.
בתי המשפט לתעבורה גוזרים עונשים כבדים כנגד נהגים שהורשעו בעבירות שכרות: החל מעונשי פסילת רישיון לתקופה שלא תפחת משנתיים בצירוף קנס כספי, פסילה על תנאי והתחייבות כספית שמקרה זה לא יחזור, ובנסיבות מחמירות או במקרים חוזרים – אף עונשי מאסר בפועל.
מה החשיבות של ייצוג על ידי עורך דין מומחה בתחום התעבורה?
עורך דין דיני תעבורה יודע היטב את נהלי המשטרה והחקיקה המורכבים בתחום נהיגה בשכרות ובכלל בתחום דיני תעבורה. הידע והניסיון שלו עשויים לעתים לשנות את כל התמונה ובמקרים רבים להוביל לענישה מקלה ובמקרים אחרים אף לזיכוי מלא.
אז סעו בזהירות ותנו לאדם שלא שתה לנהוג ברכב
אולם, אם נתפסתם אתם מוזמנים להתקשר ולהתייעץ ללא התחייבות
שלכם, עו"ד מירון דינרי 052-3504222